Vandaag hebben wij ons assortiment uitgebreid met bijzondere, duurzame kadoartikelen. Want wanneer je toch iets leuks wilt geven en je draagt daarmee een steentje bij aan ons planeet, dan geeft dat uiteraard een extra goed gevoel.

Duurzame bloeipotloden.
Deze potloden hebben een bijzondere achterkant. De donkergroene dop bevat namelijk plantenzaadjes en wat voor plantenzaad erin zit, staat vermeld op de potlood zelf.

hoe het werkt
Wanneer de potlood bijna op is, dan stop je deze met de donkergroene punt in de grond. Daarna geef je het laatste stompje potlood water, zodat na een tijdje de dop oplost en de zaadjes vrijkomen. We hebben potloden met korianderzaad, tijm, salie, chia, maar ook zonnebloem, korenbloemen, vergeet-mij-nietjes, anjers en madeliefjes.

Bloeiende wenskaarten.
Wanneer je wenskaarten ontvangt, is dat uiteraard fantastisch. Je zet ze een aantal weken op tafel of in de vensterbank. Na een tijdje zit er niets anders op dan deze weg te gooien. Maar onze bloeikaarten kun je een tweede leven geven door ze in de grond te stoppen.

hoe het werkt
In de wenskaart is zaad verwerkt wat zal uitgroeien wanneer je deze in potgrond stopt en water geeft. De ene kaart geeft cherrytomaatjes, de ander geeft tuinkruiden of mooie bloemen, Zo heeft de jarige nog veel langer plezier van de wenskaart, dan alleen direkt na ontvangst.

Do-it-yourself Bijenhotel.

Dit is een duurzaam kado voor het voorjaar. In dit pakket zit alles voor het bouwen van een bijenhotel. Het hotel zelf is gemaakt van agrarisch afval en kan door zijn natuurlijke coating gewoon buiten worden opgehangen.
Er zitten enkele plaatjes golfkarton waarin de bijen kunnen kruipen en warm blijven. Er zitten ook papieren rietjes in en dennenappels. Alles waar een bij blij van wordt. Hang het bijenhotel in maart op op een warme plek (het liefst het zuidkant van je huis) en zorg dat er veel voorjaarsbloemen in de buurt zijn. Zo maak je van je zelfgemaakte bijenhotel, een 5-sterren bijenresort. De Do-it-yourself bijenhotel pakketten passen door de brievenbus dus je kunt ‘m zelfs per post versturen.

Kom eens langs in onze winkel voor nog meer verrassende kadoartikelen.
Route naar De Winkel Met De Huisjes

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *